PostHeaderIcon Ravende gale statsledere

Greit nok, som tidligere skrevet i denne bloggen er ikke akkurat norske politikere de mest spennende personlighetene vi kan komme på, litt sånn som en matpakke bestående av knekkebrød med gulost, men uten smør. Altså anonyme, svette og ikke en gang bemerkelsesverdig sprø. Siden jeg er i det globale hjørnet er det på tide å kikke opp fra navleloet, og heller gasse oss i statsledere som vi kan sette i kategorien ravendes gales:

 

1. Plass: Muhammer Al-Gadaffi:

Sprekt design mann; du kler virkelig beige, og boka di ser ut som budsjettet til Grue kommune

Gadaffi har på en måte tatt over rollen som Midtøstens psyko nummer en etter at Saddam ble sendt i underetasjen hvor han skuffer kull sammen med andre likesinnede. Gadaffi hater alle – og alle hater han, med untak av hans lojale leiesoldater. Undertegnede kan vel ikke sies å være den flinkeste med form, farg og estetikk, men også her troner Gadaffi; han har en fetisj for grønt. Han har bl.a. gitt ut sin “Grønne bok” (som ligner misstenkelig på årsbudsjettet til Grue kommune), og er faktisk verdens eneste statsleder i et land med kun en farge i flagget, nemlig grønn.

2. Kim Jong-Il

Allsang på grensen?

Kimmern er alltid med på slike lister, men siden han ikke bomber sitt eget folk, så kan han ikke få førsteplassen. Det er ikke mye vi vet om denne mannen (eller andre menn i dette landet), men hvor mange andre statsledere ble født på et fjell under en regnbue, mens en ny stjerne dukket opp under fødselen. Litt mer triggerhappy Kim, så tar du glatt førsteplassen.

3. Plass Robert Mugabe

Her ulastelig antrukket for camping og grill, see you at Svinesund.

Robert tok over makta i Zimbabwe i 1980, og ble statsleder i Afrikas rikeste land, han er fortsatt statsleder i et land som er på konkursens rand. Rand er forøvrig myntenheten i nabolandet Sør-Afrika, men nok om det. Bra Robert,  det at har klart å skakkjøre dette landet setter deg glatt inn på denne lista.Batteriet på punggrillern min (laptopen da) er ikke kraftig nok til å skrive alle nullene på sedlene dine, men en inflasjon på 1000% er en bragd i seg selv!

….Den kjipeste plassen på alle rankiner er fjerdeplassen…og den går til Hugo Chavez

Her sammen med en solbrun og mørkhåret Bjarne Brøndbo.

Vent litt, vi sa at Gadaffi ikke hadde noen venner. Han har det, han har Hugo. Det i seg selv gir deg en velfjortjent plassering på lista, rundjuling av oposisjon, lefling med alle andre som hater USA og letter kommunisterotiske tilbøyligheter gir ikke noen topplass, det er nemlig det alle andre på lista driver med. Uansett, du er på lista du også – fordi du fortjener det.

Leave a Reply